Netaş NOVA V-Gate’in %100 Yerliliği Tescillendi

Netaş Nova

Netaş tarafından geliştirilen siber güvenlik ürün grubu olan NOVA şemsiyesi altında yer alan NOVA V-Gate’in %100 yerli oluşu, İstanbul Sanayi Odası tarafından 13 Ağustos tarihinde tescillendi. Dünyada VoIP (IP üzerinden ses aktarımı) teknolojisinde ilk 10 laboratuvarından birine sahip olan Netaş ArGe merkezinin çalışmalarıyla ortaya çıkan NOVA V-Gate, internet üzerinden yapılan sesli görüşmelerde güvenliği, yönetimi sağlayan ilk yerli siber güvenlik ürünü konumunda yer alıyor.

NOVA şemsiyesi altında yer alan ürünler, günümüz iletişiminde giderek daha yoğun olarak, ağırlıklı olarak da çağrı merkezlerinde kullanılan VoIP sistemlerinin zafiyet analizinden başlayarak, gerçek zamanlı olarak görüşmelerdeki ücret ve trafik sahtekârlıklarının tespit edilerek önlenmesine kadar uçtan uca denetim ve önleme olanağını operasyonel yönetim platformu ile sunuyor.

4G LTE gibi yeni nesil iletişim teknolojileri sayesinde internet üzerinden ses ve video iletişimi son yıllarda hızla arttı. 5G ile kullanımının daha da artması beklenen internet tabanlı yeni iletişim teknolojileri, tüketicilerin iletişim alışkanlıklarından, kurumların altyapılarına ve iletişim sağlayıcıların iş modellerine kadar kapsamlı bir dönüşüme neden oluyor. Günümüzde pek çok firma, reklam, çağrı merkezilerinde olduğu gibi satış ve destek gibi önemli operasyonlarını internet ve VoIP altyapılar üzerinden gerçekleştiriyor. Internet tabanlı diğer teknolojilerde de olduğu gibi VoIP sistemlerin siber güvenlik açıkları, hem kurumların kritik önemdeki bilgi gizliliğini ve itibarını, hem de kullanıcıların mahremiyetini tehdit altında bırakıyor.

Kullanıcılar memnun

Bir yıldır kullandıkları NOVA V-Gate’ten çok memnun olduklarını belirten TurkNet CTO’su Mustafa Uçar, Netaş ile birlikte sektörde bu alandaki önemli bir ihtiyaca çözüm üretmiş olduklarını belirten Uçar, bununla yetinmeyeceklerini söylüyor: “Daha önümüzde uzun bir yol var. Netaş’la birlikte V-Gate’i daha da ileri bir seviyeye taşıyacağız. Bu çözüm sayesinde yazdığımız statik eşik değerleriyle analiz yapıp, dolandırıcılığı tespit edebiliyoruz. İlerleyen süreçte bunu makine öğrenimine dayalı bir modele doğru da geliştirmek istiyoruz.”

NOVA ürün grubunu geliştiren Netaş Siber Güvenlik Teknoloji Geliştirme grubunun direktörü Uğur Çağal ise, “İletişimde sağladığı esneklik, verimlilik ve maliyet avantajına bağlı olarak VoIP temelli sistemlerin yaygınlığı giderek artmaktadır. VoIP sistemlerin avantajlarının yanında güvenlik de çok önemli. NOVA V-Gate sahtekârlıkların ve saldırıların tespitini gerçek zamanda yaparak, otomatik aksiyon alınmasını sağlıyor. Ayrıca kontrol edebildiğiniz sistemin güvenliğini daha etkin sağlayabileceğiniz için operasyonel yönetim platformu ve monitör modülü de içerilmekte. Makine öğrenmesi ve Büyük Veri analitiği gibi yeni nesil teknoloji ve metotları kullanarak yakın gerçek zamanda sistem modeli çıkarımı üzerinden davranış anomalisi tespitine yönelik, NOVA V-Gate’e ek diğer ürünümüzü de yeni tamamlamış bulunmaktayız. Siber güvenlik sürekli yaşayan bir alan. Biz de NOVA’ya yeni ürün ve özellikler eklemek üzere ArGe çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” açıklamasını yaptı.

Önceki haberreeder Samsun’da kurduğu tesiste telefon üretmeye başladı
Sonraki haberHitachi Vantara Türkiye Genel Müdürü Cem Fındıkoğlu’na ABD’de stratejik görev

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz